Top Ad unit 728 × 90

randomposts

Snowden elég információt birtokol ahhoz, hogy egyedül nagyobb csapást mérjen az Egyesült Államokra, mint bárki valaha a történelmében

Az egykori NSA nemzetbiztonsági alkalmazott, az igazság kirobbantója, Edward Snowden olyan veszélyes információkat birtokol, mely potenciálisan Amerikát létezésének legrosszabb rémálmához vezetheti el - ha kiderül... - az újságíró szavai szerint, aki először publikálta Snowden dokumentumait. Az igazság ugyanis kemény dolog és, mint tudjuk, mindig a felszínre tör...ez csak idő kérdése. Mióta mindenki terroristaként kezelnek, furcsa dolgok vannak folyamatban... "Snowden elég információt birtokol ahhoz, hogy egyedül nagyobb csapást mérjen az Egyesült Államokra, mint bárki valaha a történelmében" - mondta az argentin La Nación folyóiratnak Glenn Greenwald, a Guardian újságírója, aki megkapta és elsőként közölte az igazságot.
"De nem ez a célja. Hanem az, hogy feltárja, az emberek olyan szoftvereket használnak világszerte tudtuk nélkül, mellyel saját tudatos beleegyezésük nélkül kiszolgáltatják magukat és feladják magánszférához való jogukat. Számos olyan dokumentuma van, mely elég sebet ejthet az USA kormányán, ha kikerülnek." - mondta Greenwald. Hozzátette még, hogy Washington jobb ha óvatosabban bánik az alkudozásban Snowdennel, mert meg van rá a lehetősége, hogy további károkat okozzon az Államoknak.
"Az USA kormánya térden állva kellene könyörögjön minden nap, hogy nehogy valami történjen Snowdennel, mert ha bármi is történne vele, az összes információ azonnal napvilágra kerül és az a legrosszabb rémálommal ér fel." - mondta.
Hozzátette, hogy Snowden számára a legfontosabb dolog nem az, hogy letartóztatva végezze az USA-ban - mely jól leírja a kormány "bosszúszomjas" megközelítését azon emberekkel szemben, akik felfedik az igazságot.

Amikor arról kérdezték, hogy vajon elhiszi-e, hogy bárki is kísérletet tenne megölni vagy bántalmazni az ügy kirobbantóját, azt felelte, hogy "Snowden "már szétosztott több ezer dokumentumot és biztossá tette, hogy néhány ember szerte a világban megkapja az egész file-t." - ami azt jelenti, hogy nem lenne éppen hasznos, ha bárki megpróbálkozna egy merénylettel. Szerinte az USA inkább imádkozhatna, hogy senki meg ne próbáljon Snowden életére törni.

"Ha valami történik, az összes információ napvilágra kerül és az Amerika legrosszabb rémálma lesz."


Az USA-ban kémkedés vádjával adtak ki körözést Edward Snowden ellen, amiért felfedte a részleteit és leleplezte az NSA / kormány titokban folytatott megfigyelési tevékenységét saját állampolgárai és a világ minden közösségi médiát, Windows / Apple operációs rendszert, Facebook-ot, Skype-ot, Verizon mobilhálózatot...stb...stb...használók, gyakorlatilag mindenki ellen.

2013. Június 23-a, Hong-Kongból Moszkvába érkezése óta a moszkvai Sheremetyevo repülőtér tranzit-várójában él. Biztonságos útvonalat szeretett volna találni Latin-Amerikába, ahol esetleg találhat egy olyan országot, mely tiszteletben tartja még a szabadságjogokat és nem áll a nemzetközi háttérhatalom irányítása alatt, mint az USA vagy az Európai Unió.
A valós helyzetet jól mutatja, hogy a világ közvéleménye szinte elsöprő arányban Snowden és az igazság pártján van, így minden lejáratás gyakorlatilag hasztalannak bizonyult a hatalom részéről.

Miután számos európai állam sem merte megkockáztatni, hogy nem teljesíti az USA parancsát, így sikeres politikai menedékjogot eddig Venezuelában ért el - ezt az ajánlatot várhatóan elfogadja, de megpróbál Oroszországban is menedékjogot kapni.....
Snowden kiszivárogtatása nagyon felbőszítette Washingtontés barátait, de természetesen ellenségeit is. Hiszen nem csak uniós politikusok, hanem főleg latin-amerikai országok érintettek internet forgalmuk lehallgatásában és az ellenük folyó kémkedésben.

A helyzetet az teszi bonyolulttá, hogy Dél-Amerikába eljutni nagyon nehéz olyan légtéren, amit az amerikai diktatúra ellenőriz vagy ellenőriztet a NATO-n keresztül.... Szóval kockázatos...

Ráadásul a háttérhatalom csicskásaiként működő európai államok még azt a nemzetközi konfliktust és képesek voltak bevállalni, hogy a bolíviai Morales elnök, elnöki különgépét Ausztria felett a földre tereljék és Snowden után kutatva átvizsgálják. Blama a javából !
A jogtalan bánásmód és a nemzetközi törvények megsértése miatt az összes dél-amerikai ország hazahívta nagyköveteit Európa államaiból.
"Latin-Amerika természetes szimpátiával viseltet az Egyesült államok iránt, még akkor is ha sok vitát felvet Washington külpolitikája a térségben, de ami Evo Morales elnök gépével történt Európában az nagyon heves reakciókat váltott ki. Bolíviával úgy bántak, mint egy gyarmattal, nem pedig egy szuverén állammal."

Pénteken a 3 heti reptéri bujkálásban megtört Snowden emberi jogi aktivistákkal és újságírókkal találkozva elmondta, hogy azonnal kérelmet nyújt be Oroszország felé menedékjog ügyben.
Az orosz külügyminiszter Szergej Lavrov szombaton azt nyilatkozta:"Nem vagyunk kapcsolatban Snowden-nel", majd hozzátette, hogy abban az ügyben az Orosz Migrációs Irodához kell fordulnia. Konstantin Romodanovskiy (Russia’s Federal Migration Service) Bevándorlással foglalkozó szervezet vezetője szombaton az Interfaxnak azt mondta, hogy "még nem kaptunk menedékjog-kérelmet Snowdentől..., de a kérvényt az orosz törvényeknek megfelelően fogjuk elbírálni, ha megérkezik."

Természetesen ez csak a felszín és arról nyilván nem fogják azonnal tájékoztatni a közvéleményt, ami a háttérben és pláne a mélyben folyik közben. Az USA számára viszont egy biztos: nemzetközi tekintélye nagyobb csorbát szenvedett el, mint valaha és szavahihetőségük a béka segge alatt van.

Greenwald még azt is mondta a La Nación-nak, hogy "csak nagyon kevés országnak van ereje és akarata, hogy szembe tudjon szállni az USA-val, de Oroszország az egyik közülük"

Snowden kiszivárogtatása nagyon felbőszítette Washingtont és barátait, de természetesen ellenségeit is. Hiszen nem csak uniós politikusok, hanem főleg latin-amerikai országok különösen érintettek internet forgalmuk lehallgatásában és az ellenük folyó kémkedésben.

Greenwald megemlítette, hogy a további kiszivárogtatások kapcsolódnak Dél-Amerikához, főleg abban, hogyan gyűjt információkat az USA a kommunikáció forgalmukból és mindezt teszi napi szinten. Június végén az már kiderült, hogy több tucat nagykövetségen és missziókban kémkednek. A Guardianben megjelent lista 38 külföldi nagykövetséget említ meg, ami az USA dokumentumaiban is "megfigyelési célpontként" vannak megjelölve.

Az, hogy még saját szövetségeseit is megfigyelteti az EU-ban, ez pedig kiverte a biztosítékot és dühös reakciókat váltott ki.Franciaország az USA és EU között tervezett szabad-kereskedelmi tárgyalások késleltetését indítványozta mindaddig, amíg a kémkedési gyakorlatra és a dokumentumokra megfelelő választ nem kapnak Barack Obama részéről. "Nem tudunk elfogadni ilyesfajta viselkedést partnerek és szövetségesek között". - mondta Francois Hollande újságíróknak."Amíg garanciákat nem kapunk, addig nincs tárgyalás és tranzakciók..."

"Barátok lehallgatása elfogadhatatlan" - mondta Angela Merkel szóvivője...
"Már nem a hidegháborúban vagyunk !" - tette hozzá.



Snowden elég információt birtokol ahhoz, hogy egyedül nagyobb csapást mérjen az Egyesült Államokra, mint bárki valaha a történelmében Reviewed by envagyokapeterproba on 7:21 Rating: 5
Kontrollblog © Minden jog fenntartva!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Üzemeltető: Blogger.