Top Ad unit 728 × 90

randomposts

Leállt a HAARP weboldala és a(z egyik) létesítményt is lekapcsolták Alaszkában

A Nagyfrekvenciás Aktív Ionoszféra-kutató Program (HAARP) - a sok rádióamatőr csodálatának tárgya, az összeesküvés-elméletek és kormányellenes aktivisták célpontja - bezárt. (?) A HAARP program vezetője Dr. James Keeney a Kirtland Légitámaszponton Új-Mexikóban elmondta az ARRL-nek (Rádióamatőr Országos Szövetség az Egyesült Államokban), hogy a 14 hektáron elterülő ionoszféra kutató létesítményt a távoli Gakona-ban, Alaszkában május eleje óta leállították "Jelenleg a terület elhagyatott," - mondta. "Ez a pénzől szól. Teljesen elfogyott." Keeney elmondta, hogy senki sincs a területen, a bekötőutak blokkolva vannak, az épületek le vannak zárva, és az áram ki van kapcsolva. A HAARP honlapja az Alaszkai Egyetemen keresztül már nem működik; Keeney elmondta, hogy a program nem engedheti meg magának, hogy fizessen a szolgáltatásért. "Minden biztonsági üzemmódban van," - mondta hozzátéve, hogy ez így is marad legalább 4-6 hétig. Időközben egy új fővállalkozó tűnt fel, hogy futtassa az állami tulajdonú vállalkozó (GOCO) által üzemeltetett létesítményt.

A HAARP két évvel ezelőtt már nyilatkozatot tett, hogy le fog állni, és nem adott be költségvetési kérelmet, ahogy Keeney elmondta, "de senki sem törődött vele. Most ők panaszkodnak," - mondta. "Az emberek dühösen jöttek," - mondta Keeney megjegyezve, hogy a kongresszus már érdeklődött nála. Az egyetemek függnek a HAARP kutatási támogatásától, ahol szintén fel vannak háborodva, - mondta.

Az egyetlen fénysugár a HAARP horizontján most az, hogy a Fejlett Védelmi Kutatási Projektek Ügynöksége (DARPA) várható a területen mint az az ügyfél, aki befejez néhány kutatást idén ősszel és télen. A DARPA-nak közel 8,8 millió dollár áll a rendelkezésére a költségvetési tervben, hogy kutassa a "természeti jelenségek fizikai aspektusait, mint a magnetoszférikus viharokat, tűz, villám és geofizikai jelenségeket."



A HAARP május eleji leállásának közvetlen oka inkább környezeti volt, mint pénzügyi, - mondta Keeney. Mint elmagyarázta, a területen található dízel generátorok nem kapták meg az engedélyt a Tiszta Levegő Törvény szerinti vizsgálaton. Javításuk, hogy teljesíteni tudják az EPA előírásait elvinne 800 ezer dollárt. Ezen felül mint elmondta, havonta 300 ezer dollárba kerül csupán a létesítmény üzemben tartása, és teljes kapacitáson működtetve 10 nap alatt ez 500 ezer dollár is lehet.

Az Amerikai Légierő Kutatólaboratóriuma és a Haditengerészeti Kutatólaboratórium által közösen finanszírozott HAARP egy ionoszféra kutató központ. Legismertebb berendezése a 3,6 MW-os Magas Frekvenciájú (kb. 3-10 MHz) ionoszféra kutató eszköz (IRI), mely egy kiterjedt, 180 antennából álló rendszert lát el, amit az ionoszféra egyes részeinek "gerjesztésére" használtak. Egyéb helyszíni berendezéseit arra használták, hogy értékeljék a hatásokat.

Larry Ledlow, aki rádióamatőr Alaszkában elmondta, hogy a HAARP ionoszonda és riometer adatai "felbecsülhetetlen értékűek, különösen azért, hogy többé-kevésbé helyileg megértsük a magas szélességi fokokon a jelenlegi körülményeket." Mint mondta, más oldalakon lévő adatok "egyszerűen nem tükrözik vissza azt az egyedülálló információt, amit itt kapunk."

Hogy kitöltsék az űrt, Ledlow elmondta, hogy az Északi-sark Amatőr Rádióklub - köztük Eric Nichols a Rádió Tudomány, a Rádióamatőr szerzője - megbeszélték, hogy megépítik a saját eszközüket. "Ez még mind nagyon kezdeti, de nagyon megsínylettük a HAARP elvesztését," - mondta. Nichols korábban kísérleteket végzett a HAARP-nál. A leállás "nagy veszteség az alaszkai rádióamatőrök és mások számára is," - mondta.

Az ultra-nagy teljesítményű létesítmény régóta izgatja a rádióamatőröket, még Alaszkán kívül is. A HAARP 1997-ben magas frekvenciájú tesztjeleket (3,4 MHz és 6,99 MHz) továbbított, és jelentésket kért a rádióamatőröktől és a rövidhullámú hallgatóktól, hogy meghatározzák, milyen jól lehetett hallani a HAARP adásokat délen. 2007-ben a HAARP-nak sikerült egy 40 méteres jelet visszapttintani a Holdról. Ez év elején a HAARP tudósai sikeresen létrehoztak egy tartósan nagysűrűségű plazma felhőt a Föld felső légkörében.



A dolgok jelenlegi állása szerint a létesítmény a Légierő tulajdonában van, de ha nincs más szervezet, mely átvenné a HAARP üzemeltetését, akkor az egyedülálló létesítményt le kell bontani, - mondta el Keeney. Rámutatott, hogy olcsóbb lenne ledózerolni az antennamezőt, mint kicserélni a 180 antenna elemet.

Az internetes és más írások bővelkednek azon véleményekben, melyek a HAARP-ot tartják felelősnek az időjárás irányításában. Legutóbb a Sandy hurrikán esetében, és a tornádók okozta áradások miatt, valamint más természeti katasztrófák előidézésében.

Egy korábbi cikkünk azoknak, akiknek esetleg ismeretlen lenne a téma: http://www.kontrollblog.com/2013/05/haarp-projekt-hadrendbe-allitottak-az.html


Leállt a HAARP weboldala és a(z egyik) létesítményt is lekapcsolták Alaszkában Reviewed by envagyokapeterproba on 6:11 Rating: 5
Kontrollblog © Minden jog fenntartva!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Üzemeltető: Blogger.