Top Ad unit 728 × 90

randomposts

Kizárják a titkosszolgálatot a DefConról

Az elmúlt huszonegy évben a DefCon volt az a konferencia, ahol a biztonsági problémákkal foglalkozó hekkerek megtűrték a környezetükben az Egyesült Államok különféle hárombetűs ügynökségeinek az embereit. Idén azonban a szervezők arra kérték a szövetségieket, hogy maradjanak távol. A hekkerek egy részének ugyanis nem tetszik, hogy az amerikai hírszerzés (NSA) széles körben kémkedik az amerikai állampolgárok után.

Bár eddig sem volt jellemző, hogy az összes odalátogató titkosügynökök felfedte volna magát a hekkerek előtt, a szövetségiek mindig is nyíltan vadásztak a legjobb koponyákra, hogy lépjenek be a hadsereg vagy az ügynökségek kötelékébe.


Ráadásul a szövetségiek igen aktív szereplők voltak: Curtis Karnow egykori szövetségi ügyész tartotta a DefCon nyitóbeszédét, míg a védelmi minisztérium különleges ügynöke, Jim Christy 1999 óta jár a DefConra. Az elmúlt években egyre szorosabb volt a kapcsolat a szövetségi kormány és a DefCon között, és tavaly az NSA igazgatója, Keith Alexander is beszédet adott a konferencián, és ő volt eddig a legmagasabb rangú kormányhivatalnok a DefConon.

Mindettől függetlenül a résztvevők igen nagy része, akiket leginkább a polgári jogok védelme foglalkoztat, eddig is gyanakodva nézett az ügynökökre. Amikor Edward Snowden leleplezte a szövetségiek kémkedési Prism-programját, sokaknál betelt a pohár. A DefCon szervezői egyelőre nem nyilatkoztak arról, hogy lesznek-e idén előadók a szövetségi ügynökségektől, és hogy mennyire veszik komolyan az ügynökök távol tartását, de a szakértők szerint az már biztos, hogy a szövetségi kormánynak nem lesz könnyű újra elnyerni a hekkerek bizalmát.



Kizárják a titkosszolgálatot a DefConról Reviewed by envagyokapeterproba on 6:07 Rating: 5
Kontrollblog © Minden jog fenntartva!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Üzemeltető: Blogger.