Top Ad unit 728 × 90

randomposts

Észrevétlenül épül a nagy titkos dosszié. Igen, rólad is!

Az emberiség nagy része mára már be lett "hálózva" Elmondhatjuk, hogy internet nélkül lassan létezni sem lehet. Emlékszem, mikor még csupán c64-ek léteztek az otthonokban, az internetnek nyoma sem volt, legalábbis a köznép számára. És mégis boldogultunk, talán sokszor jobban is. Az emberek (mivel nem volt más, esetleg vonalas telefon, az is kuriózum számban) "kénytelenek" voltak a valós világban "valós kapcsolatokat" fenntartani. Mára ez kezd átbillenni a virtuális oldal javára. Elemezhetjük, hogy mi volt/lenne a jobb. Jó-e vagy nem az internet. Ebbe most ne menjünk bele.
Csak két számomra fontos dolgot ragadnék ki a világhálóval kapcsolatban, amik szerintem a jövőnk és életünk legmeghatározóbb dolgai lehetnek:
Ahogy egy sima papírlapra is írhatunk, nyomtathatunk "jó" és "rossz" dolgokat, ugyanúgy az internetet mint médiumot is megtölthetünk velük...de egy biztos és már nyílt titok: bármit keresünk, bármit írunk online, egyáltalán bármilyen hálózatképes eszközt használunk annak adatai, tartalma rögzítésre kerül az NSA (vagy nevezzük aminek akarjuk-Nagy Testvér) által...Így szépen lassan minden emberről összeállításra kerül egy "akta" vagy "profil" ( politikai érdeklődésed, vallási irányultságod, hobbid, baráti köröd, tartózkodási helyeid, a legtitkosabb dolgaid-amit a "privát" üzeneteidben osztasz meg, titkos vágyaid - amiket csak egyedül az interneten keresel, nézel.. pénzügyeid, tranzakcióid, kamerás TV-d, telefonod, tableted videóképei kikapcsolt állapotban mi mindent mutatnak...és sorolhatnánk).

A helyzet az, hogy az összes "rossz indulatú" valaha létezett titkosszolgálat (gestapo,stasi...) is megirigyelné ezt a módszert. Hiszen az emberek mit sem sejtve, a "tagadás állapotában élve"- hogy úgysem történhet meg újra a sok szörnyűség- önként, örömmel, szórakozva osztják meg és szolgáltatják ki egész életüket a háttérhatalomnak, abban a hiszemben hogy az egész internet és média azért elérhető számunkra, hogy nekünk "jobb legyen". Nincs nyomás, nincs vallatás, nincs "kényszerítés" és kínzás..nem kell minden emberre egy ügynököt aggatni, nem kell szomszéd besúgó. Elképednénk, ha megmutatnák nekünk az így elkészült "előzményeinket" és "profilunkat"..talán mi magunk sem ismerjük magunkat úgy mint ez a "szörnyeteg".
Történelmünk ismétli önmagát, ne gondoljuk, hogy nem jön el egy olyan világ, amikor fejek hullanak ismét és elbújni sem lehet, sem tagadni dolgainkat. Ezek egy "alattomban" épülő diktatúra jelei, ami egyszer kimutatja igazi arcát - és az emberek későn kapcsolnak majd, főleg azok akik így gondolkodnak ma: "Mit érdekel engem, hogy ki néz és figyel engem...nem vagyok én terrorista...". Bizony az vagy! Az USA-ban már minden állampolgár potenciális terrorista, és bizonyíték nélkül előállítható, bebörtönözhető... Nem lesz ez másképp az EU-ban sem. Aki sodródik az árral, aki mindig egyetért a rendszerrel és ahhoz fordul aki éppen kenyeret és cirkuszt ajánl, annak nem kell félni... De aki a dolgok mögé lát, megkérdőjelezi és nem hajlandó a tömegekkel együtt sodródni, annak előbb-utóbb hátra tétel jár, akár az életébe is kerülhet. Hisz ha válsághelyzetet kreálnak és csak az vehet és adhat el, akin a fenevad (hatalom) bélyege van..ott már vérre megy minden. Hamarosan egy klikkre letilthatják személyazonosítód, útleveled, bankszámlád, az egész földi egzisztenciádat, még csak börtönbe sem kell zárni. A tartózkodási helyek többé nem rejtvények... Mindenhol van egy kamera és egy mikrofon ma már...
Egy német unoka kérdezte egyszer a nagymamáját, hogy miért nem tettek semmit a hitleri birodalom kialakulása ellen. Erre az asszony elmagyarázta neki, hogy a náci birodalom sem egycsapásra állt elő... évek teltek el, törvényeket hoztak, módosítottak és sokan nem gondolták, hogy mi lesz belőle. Csak az USA-ban olyan állampolgár-ellenes és alkotmányt felkoncoló törvényeket hoztak az elmúlt 10-évben, hogy hihetetlen.



Észrevétlenül épül a nagy titkos dosszié. Igen, rólad is! Reviewed by envagyokapeterproba on 14:16 Rating: 5
Kontrollblog © Minden jog fenntartva!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Üzemeltető: Blogger.