Top Ad unit 728 × 90

randomposts

Programozott gyilkosok (18+)

Egy olyan cikket szeretnénk, most megosztani ami, ahogy szokták mondani: "kiveri majd a biztosítékot". A továbbiakban az elmeprogramozásról lesz szó. Olvasóink közül bizonyára sokan tudják,  hogy ha valakit hipnotikus állapotba juttatunk és azt mondjuk az illetőnek, hogy most megérintem a bőrödet egy égő cigaretta végével (közben csak egy tollal érintjük meg) hólyag keletkezik az ember bőrén, mégpedig azonnal. Ez nem kitaláció ez bizonyítottan működő válaszreakció. El lehet képzelni milyen mély és hatásos lehet egy-egy bevésett szuggesszió...


Miért figyelte John Lennont az FBI?
Miért figyelte John Lennont az FBI?
Nemrégiben vetítették le a Ludwig Múzeumban a The U.S. vs. John Lennon című, 2006-ban készült dokumentumfilmet, amely azt igyekszik feltérképezni, miért jelentett nemzetbiztonsági kockázatot a Beatles tagja az Egyesült Államoknak. Az összeesküvés-elméletekben az is szerepel, hogy Chapman, mint programozott "alvó gyilkos" politikai okok miatt lőtte le a zenészt 1980 decemberében.
John Lennon politika iránti elkötelezettsége 1969 márciusában kezdődött és három év múlva, a vietnami háborúk elleni utolsó tüntetésekkel zárult - írja Sebők János A Dakota-ház fantomja - John Lennon eltitkolt élete és halála című könyvében. Ekkor vált a a lázadó Beatles-zenészből tudatos politikai szereplő, aki a hetvenes évek elején az amerikai politikai meghatározó és számon tartott alakja is lett.
Politikai Woodstockot tervezett, amely a Nixon-kormányt kívánta leváltani, Bob Dylant is igyekezett becserkészni, hogy vegyen részt az általa szervezett forradalmi road-show-ban, de nem vállalta.
Lennon részt vett az Attica börtönben lezajlott lázadás áldozatainak segítésére rendezett koncerten, részt vett az IRA-val szimpatizálók utcai felvonulásán - apai nagyapja Dublinban született -, s maga is tiltakozott a vietnami háború ellen.
A politikai véleményének nyíltan is hangot adó zenészt már a hatvanas évek közepén figyelte a brit titkosszolgálat, tudott a politikai kapcsolatairól és az ezeket is tartalmazó Lennon-dossziékat meg is küldték az FBI-nak és a CIA-nak. E dossziékból kiderül például, hogy anyagilag is támogatta az IRA-t, igaz, ezt Yoko Ono rendre cáfolta. 1971-től az FBI és a CIA is ráragadt Lennonra, figyelték mozgását, jegyezték a kijelentéseit. Ezek alapján úgy vélték, Lennon nemkívánatos személy az Egyesült Államokban, mert veszélyezteti az ország kül- és belpolitikai érdekeit.
Sebők külön fejezetben ír a programozott gyilkosokról és a hozzájuk kapcsolható összeesküvés-elméletekről. Ezek alapján hasonlítanak egymáshoz a Martin Luther King- és a Robert Kennedy ellen elkövetett merényletek és a Lennon-gyilkosság. Egyesek szerint Mark David Chapman, aki lelőtte John Lennont, ugyanolyan "programozott", "alvó" gyilkos volt, mint akik az említett két politikust is meggyilkolták.


Pacepa: Gyilkolásra programozva

Gyilkolásra programozva (Programmed to Kill) – ez a címe Ion Mihai Pacepa legújabb könyvének. Ebben az 1978-ban az Egyesült Államokba szökött volt román szekus tábornok nem kevesebbet kíván bebizonyítani, mint azt, hogy amikor 1963-ban John Fitzgerald Kennedy amerikai elnököt meggyilkolta, Lee Harvey Oswald a szovjet titkosszolgálat, a KGB ügynöke volt. Pacepa a bukaresti Jurnalul National napilapnak adott interjút. A Programmed to Kill két év múlva, Kennedy meggyilkolásának 45. évfordulójára jelenne meg angolul, a román változat azonban hamarabb lát napvilágot. Az interjúban az extábornok kijelentette: arról, hogy a Kennedy-gyilkosságot a KGB szervezte meg, már a tragikus esemény másnapján értesült, amikor is Bukarestbe látogatott Alekszandr Szaharovszkij, a KGB akkori vezetője. Pacepa szerint Szaharovszkij azért utazott sebtében a román fővárosba, hogy ott beindítsa a “Sárkány” fedőnevű figyelemelterelő akciót, amelybe Moszkva a Securitatét is bekapcsolta. A volt román kémfőnök szerint azért adja közre információit ilyen nagy késéssel, mert előbb dokumentálnia kellett. Ezt a munkát 1992 óta folytatja, és az eltelt időszakban csaknem nyolcszáz olyan dokumentumot talált, amelyek kétséget kizáró módon bizonyítják következtetését, éspedig azt, hogy Oswald a KGB megbízásából gyilkolta meg Kennedy elnököt.


Természetesen a végére hagytam Jessie Ventura sorozatát. Gyakran megmosolyogtat a figura a filmjeivel és a tálalással, (aki nem tudná sorozatának címe: Összeesküvés Elméletek Jessie Venturával). Filmjeit egy elég ismert amerikai tv-csatornán sugározni körülbelül olyan, mint a google szolgáltatásán keresztül kiszivárogtatni titkos katonai hírszerzési dokumentumokat... A viccet félretéve, hasonló a helyzet ezzel a videócsokorral is mint, bármelyik hírünkkel, azaz ha csak egy parányi részben igazak az állítások, az már elgondolkoztató...














Programozott gyilkosok (18+) Reviewed by envagyokapeterproba on 7:24 Rating: 5
Kontrollblog © Minden jog fenntartva!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Üzemeltető: Blogger.