Top Ad unit 728 × 90

randomposts

Az FBI drónokkal kémkedik az amerikaiak után

A Szövetségi Nyomozóiroda igazgatója elismerte, hogy repülő drónokat is bevetettek az Egyesült Államokban végzett megfigyelések során. Robert Mueller, az Szövetségi Nyomozóiroda (Federal Bureau of Investigation, FBI) elnöke szerdán, a Szenátus Igazságügyi Bizottságának meghallgatásán elismerte, hogy repülő drónokat is bevetettek az Egyesült Államok területén folytatott megfigyelések során. Mueller tanúvallomásában Chuck Grassley republikánus szenátor kérdésére válaszolva azt mondta, valóban előfordultak ilyen esetek, de „csak ritkán és nagyon-nagyon minimális módon”. A bizottságot nem elégítette ki ez a kurta-furcsa válasz, így Grassley később Diane Feinstein demokrata párti szenátor nyomására azt is hozzátette, hogy „általában olyan kivételes esetekben használtuk [a drónokat], amikor feltétlenül szükség volt az egyedi képességeikre.” Mueller beismerése igencsak meglepte az amerikai közvéleményt. A Belbiztonsági Minisztérium tavalyjelentette be, hogy vizsgálja, milyen módszerekkel lehetne „elősegíteni és felgyorsítani” a drónok rendszerbe állítását a rendvédelmi szerveknél.

A Kongresszus tavaly februárban fogadta el azt a törvényt, amely arra kötelezi a Szövetségi Légügyi Hatóságot, az FFA-t, hogy 2015-ig dolgozza ki a magánszemélyek és közintézmények által használt pilóta nélküli repülőeszközök működésére vonatkozó szabályozást.

A Belbiztonsági Minisztérium egyébként már hosszabb ideje használ Predator drónokat az Egyesült Államok Mexikóval közös határának őrzésére.



Az FBI drónokkal kémkedik az amerikaiak után Reviewed by envagyokapeterproba on 7:36 Rating: 5
Kontrollblog © Minden jog fenntartva!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Üzemeltető: Blogger.