Top Ad unit 728 × 90

randomposts

Polgári engedetlenség és a civilek lefegyverzése az USA-ban

Tovább folyik a színjáték az Egyesült Államok gazdasági frontvonalán. A helyzet élesedését több kiszivárgott dokumentum is jelzi, erről az alábbiakban részletesebben számolunk be. A hibás alapokra épült rendszer előbb-utóbb megbosszulja magát, de egy pillanatra se legyünk optimisták, mivel az összeomlás következményei kevésbé fogják érinteni azokat, akik az igazi felelősei a válság kialakulásának és az ezzel járó, előre megtervezett forgatókönyv végrehajtásának. Az átlag embert, viszont annál inkább...

A FED (Amerikai Központi Bank) az egyik legkorruptabb intézmény, amit a világ valaha is látott. A hangom hallótávolságán belül, nincs egy ember sem, aki nem tudja, hogy ezt a nemzetet Nemzetközi Bankárok vezetik.
Bill Clinton

Az amerikai (rém)álom


A történelemkönyveket mindig a győztesek írják (újra). Ezekben ritkán olvasni azt, hogy milyen népirtás árán valósulhatott meg az amerikai álom. Gondolkozzon mindenki el maga azon, hogy mennyire etikus rezervátumokba terelni, megfosztani a szabadságától egy népcsoportot, aki csak annyit követett el a beáramló telepesek ellen, hogy egyszerűen oda született és ott élt évezredek óta. Mennyire emberi viselkedés a parancsnokok részéről, akik gondosan könyvelték azon pokrócok pótlásának költségeit, melyeket ahogy mondták: ”kórházi betegektől vittünk el azért, hogy az indiánokra terjesszük a himlőt”. A pokrócokat a törzsfőnököknek küldték ajándékba. Mindezt a nyersanyagok az ipar és a terület érdekében. Eddig a történelemlecke.

A jelenlegi társadalom persze nem okolható elődeik tetteiért, de mégis bizarrnak tűnik, amikor egy ilyen alapokon létrejött államszervezet tetszeleg és lép fel a Világ "csendőreként" és egyre növekvő gyakorisággal avatkozik be más országok gazdasági és társadalmi kérdésekből eredő konfliktusaiba. Ha végiggondoljuk, hogy csak az utóbbi időben hányszor léptek fel aktívan amerikai fegyveres erők a világ különböző pontjain, akkor mindenféle sallang és csúsztatás nélkül arra a következtetésre juthatunk, hogy az USA-nak van a legnagyobb szerepe a világ fegyveres konfliktusaiban.

A háború mindig és minden esetben gazdasági természetű jelenség. Lényege a pusztítás, nem szükségszerűen az emberi életek kioltása, de az emberi munka termékeinek a megsemmisítése. A fegyveripar termékei és a háború, gyakorlatilag az Egyesült Államok legfőbb exportcikkévé vált.




Világszerte érezhető és növekvőben van a társadalmi elégedetlenség, és kezdenek az emberek átlátni a szitán. Kezdik a bőrükön érezni a rendszer hibáiból származó problémákat. A hatalom továbbra is igyekszik megtenni a lépéseket annak érdekében, hogy visszaszorítsák az esetleges polgári ellenállást. A háborújukat és az ehhez hozzátartozó hadieszközöket most a saját népük ellen fordítják. Soha nem látott innovációval szembesülhetünk ha megfigyeljük a rendvédelmi szervek felszerelését és a tömegoszlatásnál használatos eszközök fejlődését.

De miért is alakult ez így? Hogy is van az, hogy az anyagi javak jelentős részét az emberek egy bizonyos 1%-a birtokolja és az átlagember egyre többet kell, hogy küzdjön szimplán azért, hogy a mindennapi betevő meglegyen? Milyen arányban rendelkezik az elit a javak felett? Erről az alábbi videó ad tájékoztatást:


Csodálkozunk ezek után azon, hogy a gazdaság kisiklik és a társadalom szükségét érzi, hogy nyomást gyakoroljon az elitre? A bankkartellek és a nemzetközi nagybefektetők márpedig a jelek szerint nem értenek a "szép szóból"...


Az első lépés - a civilek lefegyverzése



A rendőrállam születését mi sem segíthetné jobban elő, mint a megfigyelés és a kontroll gyakorlásának fokozása, továbbá annak elhitetése, hogy azért van minderre szükség, mert egyre nagyobb a terrorfenyegetettség. Gyakran olyan államokat vádolnak, hogy veszélyt jelentenek a világ biztonságára, melyek soha egyetlen országot sem támadtak még meg a történelemben, pl. Irán. Az emberek jelentős része mindezt el is hiszi és önmaga kéri a saját szabadságjogainak csorbítását a biztonságáért cserébe. Így könnyedén keresztülvihető az ördögien kieszelt terv.

Egy olyan országban ahol a legtöbb az egy főre eső fegyverek száma, elsőfokú prioritást élvez a civilek lefegyverzése és az alkotmány által biztosított szabad fegyverviselés jog eltörlése. Az ENSZ, augusztus 5-ei dátummal ellátott dokumentuma pont egy erre hivatott bizottságot kíván felállítani. A dokumentum hitelessége még nem tisztázott, ennek ellenére az események tükrében figyelemreméltó, főleg akkor, amikor a CNBC értesülése szerint a Pentagon mostanában az amerikai gazdasági összeomlással kapcsolatos hadijátékokat játszik le. Gondoljunk csak bele milyen problémát jelentene az államhatalom számára az a réteg, aki ragaszkodva az alkotmányos jogához, nem volna hajlandó a hatóság számára átadni a lőfegyvereit...


Következmények



Egy ilyen forgatókönyv esetén, az összeomlással azonos időben szabadul el a pánik, ami tüntetésekkel, polgári engedetlenséggel, a szolgáltatások és energiaszolgáltatók működésének leállásával, később az üzletek kifosztásával, majd élelmiszer és vízhiánnyal jár. Idővel a rendvédelmi szervek is elérik teljesítőképességük határát, gumilövedék helyett éleslőszer használatára kapnak parancsot és az eddigi civilizált viselkedés nyílt erőszakba torkollik. Idő kérdése, míg ugyanez a "tünetegyüttes" átterjed Európára és keletre is.

A Nemzetközi Pénzügyi Intézet (IIF) éves ülésén James Dimon, a J.P. Morgan Chase & Co. vezérigazgatója a következőket mondta: "...ne akarják megtudni mi lenne, ha az amerikai állam leállna az adósságfizetéssel. Ez olyan folyamatot indítana el a globális gazdaságban, amelynek nem tudni a végét ... katasztrofális lenne a következmény". A világbank vezetője szerint az amerikai kormány csődje esetén szerte a világon kamatot fognak emelni a jegybankok, lelassul a globális gazdasági növekedés, csökkenésnek indulnak az üzleti bizalmi indexek. A 2008-ban kirobbant gazdasági világválság a nyomába nem érhetne annak, amire az Egyesült Államok összeomlása esetén számíthatunk. 
Úgy fest, most jön csak a java.

"Egy globális átalakulás szélén állunk. Csak egy megfelelően nagy válságra van szükségünk és a nemzetek el fogják fogadni az új világrendet."
David Rockefeller


Polgári engedetlenség és a civilek lefegyverzése az USA-ban Reviewed by envagyokapeterproba on 10:08 Rating: 5
Kontrollblog © Minden jog fenntartva!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Üzemeltető: Blogger.