Top Ad unit 728 × 90

randomposts

Önkéntesként mentem az ukrán frontra

Francesco egy átlagos menedzser, munkáját otthagyva úgy döntött, hogy önkéntesként beáll az "Azov" zászlóaljba:

"Sorainkban nincs egyetlen zsoldos sem, mi az igazságért harcolunk".

"Maidan barikádjain egy olyan marslakónak éreztem magam, aki az ukrán nacionalistákban családjára lelt". Ezek F. Francesco 53 éves olasz állampolgár szavai. Ő egyike azoknak az európai önkénteseknek, akik azért jöttek Ukrajnába, hogy az Oroszország támogatta felkelők ellen harcoljanak. F. Francesko exkluzív interjút adott az olasz "Panoramanak". Ebben arról beszél, hogy milyen érzés egyike lenni annak a 250 embernek, akik csatlakoztak az "Azov" zászlóalj harcosaihoz. Ez a harci alakulat Kelet-Ukrajna közvetlen közelében állomásozik, svédekkel, franciákkal, angolokkal és horvátokkal soraikban egyfajta "Nemzetközi Légióvá" válik. "Mi nem vagyunk zsoldosok, nekünk senki egy fillért sem fizet, - mondja a férfi a Panorama hetilapnak, - mi az igazságért küzdünk".

A "Pravij Szektor" olasz híve, Francesco egy átlagos menedzser volt. Két éve Kievbe jött, nyersanyagokkal kereskedett. Idén januárban határozta el, hogy a tettek mezejére lép, akkor, amikor az ukrán fővárosban a "Pravij Szektor" csoportjai kezdték átvenni az irányítást, és F. úr elvbarátai barikádokat építettek a Maidanon. "Velünk együtt, - bizonygatja Francesco, - finnek és Baltikumból jött önkéntesek is voltak, olyanok, akik féltek, hogy ők lesznek az oroszok következő áldozatai" (Így születnek az orbitális hazugságok, történelemhamisítások. Januárban még szó sem volt Krímről, oroszbarát felkelésről. A  finnek, baltikumiak maximum Janukovics törvényes ukrán elnök rendőrei ellen harcolhattak a Maidanon, s bizonyára nem "félelemből", hanem külföldi utasításra...a ford.) Hozzáteszi: "Azelőtt lövök és ölök, mielőtt engem ölnének meg, egyébként semmiféle ellenszenvet nem érzek a szeparatisták iránt. Egy férfi nem tarthatja magát igazi férfinak, ha nem volt háborúban". Az "Azov" zászlóalj a szélső jobbos "Ukrajna Patriótái" szervezethez tartozik, ez a "Nemzetiszocialista Közgyűlés" politikai mozgalom katonai szárnya. Politikai vezetője Andrej Bileckij, volt politikai fogoly. (Ennek leszerelését vajon miért nem szorgalmazza Porosenko, ez sem áll kormánya irányítása alatt...a ford.)


A "patrióták" legidősebbike a 80-as években a SZU ellen harcolt Afganisztánban. Mások 2008-ban, Grúzia Oroszország elleni háborújában szerezték harci tapasztalataikat, néhányan meg a 90-es években a csecsenek oldalán harcoltak az oroszok ellen. Vannak köztük volt krími rendőrök, akik akkor hagyták el a félszigetet, amikor az csatlakozott Oroszországhoz. A június 13-i mariupolszkiji ütközetben - ez volt a zászlóalj "zöldfülűinek" harci keresztelője - a vádak szerint náci módra tevékenykedtek. Abban a harcban részt vett Oleg Ljasko, aki május végén harmadik lett az elnökválasztáson, a radikális nacionalista szavazatokat tudhatta magáénak. Tucatnyi Olaszorzágban élő ukrán haza utazott, hogy belépjen a büntető osztagok soraiba. Simone Di Stefano - a római neofasiszta CasaPound központ egyik vezetője bejelentette, hogy az említett ukránok közül néhányan kapcsolatban voltak valamelyik olasz nemzetiszocialista szervezettel, majd a történtek hatására utaztak haza, hogy csatlakozzanak a "Pravij Szektorhoz", vagy belépjenek a nemzeti gárdába, harcoljanak a szeparatisták ellen.

Az ukrán polgárháborúban mindenféle emberrel találkozhatunk. Ahogy a "Panorama" közli, "Olaszországból oroszbarátok is érkeztek". Vörös csillaggal közepén az olasz trikolórt lengetik, mint tették ezt hajdanán, a II. Világháború alatt a Garibaldi (kommunista vezetésű...a ford) partizán osztagok.
Viktor Janukovics rezsimjének bukása előtt a Maidanon még "kék sisakosokat" is lehetett látni, őket az izraeli hadsereg veteránja irányította. Az "Alija" zászlóalj volt izraeli katonái ellenkezőleg, a barikád másik oldalán készek harcolni - Kijev "fasisztái ellen". Az oroszbarát felkelőkhöz csatlakoztak az eurázsiai térség egységében hívő lengyelek, doni kozákok, a Moszkvához hű oszétok, a félig-meddig önkényúr Ramzan Kadirov csecsenjei; látható itt a valamikor horvátok ellen harcoló szerb, a volt Jugoszlávia "tömegsírjából" feltámadt muzulmán.

forrás: "Il Giornale", Olaszország; Fausto Biloslavo
A fordításért köszönet Aleksz-nak!

Önkéntesként mentem az ukrán frontra Reviewed by envagyokapeterproba on 8:48 Rating: 5
Kontrollblog © Minden jog fenntartva!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Üzemeltető: Blogger.