Top Ad unit 728 × 90

randomposts

Interjú magyarul Edward Snowden-nel! - Videó

Amikor a fősodrású média rengeteget foglalkozik egy üggyel, mindig érdemes elgondolkozni azon, hogy vajon miért, mi célból van terítéken az adott kérdés. Ahogy Facebook-oldalunkon tettük közzé a minap: "Függetlenül attól, hogy egy hír igaz vagy sem, pontos vagy pontatlan, valamilyen oka van annak, amiért a média szétkürtölte. Ez a mögöttes ok mindig fontosabb, mint maga a hír."
A hatalom kedvelt elterelő eszközeiről már írtunk, amikkel képesek elvonni a figyelmet más lényegesebb kérdésekről. Pont ezekért is gondolhatnánk, hogy egy ördögien kifinomult (ugyanis az ördögi dolgok mindig és minden esetben rendkívül míves, kifinomult dolgok, ezért is olyan csábítóak) előre eltervezett eltereléssel van dolgunk, de elég nagy esély van rá, hogy ez az ügy egyszerűen csak úgy kirobbant.

A Snowden-ügyről és a megfigyelési botrányról szinte mindenki hallott már, de kevesek tudnak konkrétumokat az ügyet illetően. Gyakran szembesülök azzal az általános vélekedéssel, ami a megfigyeléseket övezi: "Miért baj, hogy megfigyelnek, csak tessék, nincs rejtegetnivalóm, semmi olyat nem teszek amit érdemes lenne megfigyelni..." stb. Arra kérnék mindenkit, aki hasonlóan vélekedik, hogy próbálja egy kicsit összefüggéseiben látni a dolgot, gondolkozzon folyamatokban és gondolja végig, hogy milyen irányt vetítenek előre ezek a változások:

"Tudni fogják, hogy a kormány meddig megy el annak érdekében, hogy egyoldalú hatalmat biztosítson saját magának azzal a céllal, hogy még nagyobb befolyást szerezzen a társadalom és a globális társadalom fölött. Végül eljön az idő, amikor a politika azért fog megváltozni, mert a rendőrállam tevékenységeit korlátozó egyetlen dolog a politika lesz. Még a más, szuverén kormányokkal kötött megállapodásainkat is a politika meghatározásának fogjuk tekinteni, nem pedig a törvény meghatározásának. És emiatt új vezetőt fognak választani, megnyomják a kapcsolót, azt mondják: "a válsághelyzet miatt, a Világot fenyegető veszélyek miatt, egyes új és nem várt veszélyek miatt nagyobb autoritásra és még több hatalomra van szükségünk. Ennél a pontnál az emberek már semmit sem tehetnek, hogy szembeszegüljenek. Kulcsrakész önkényuralom lesz..."



Interjú magyarul Edward Snowden-nel! - Videó Reviewed by envagyokapeterproba on 5:15 Rating: 5
Kontrollblog © Minden jog fenntartva!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Üzemeltető: Blogger.