Top Ad unit 728 × 90

randomposts

Szaúdi Király: A terroristák már a jövő hónapban Európába érhetnek




A mesterséges államként létrejött Irakot az első világháború után hozták létre, ahol első perctől kezdve a "gyarmatosítók" az angolok. Olvasóink értesülhettek már róla, hogy az előző héten pénteken "súlyos fokozatú" terrorkészültséget rendeltek el Angliában.

Az Európa és az Egyesült Államok által jelentősen támogatott (ez 802 milliárd dollárba került) Iraki haderőn, mint "kés a vajon" megy keresztül az ISIS hadserege, hozzájutva a legmodernebb amerikai haditechnikához. A napokban a hírszerzés Mexikó területén ISIS terrorista sejteket fedezett fel. 

A szélsőséges szervezet iraki előrenyomulása óta jelentős mértékben megszaporodtak Németországban az erőszakos támadások a keresztény vagy más vallási közösségek tagjai ellen. Angela Merkel nyilatkozta szerint 4 millió muszlim él Németországban, ebből 10% szélsőséges, tehát 400.000, ennek pedig 10%-a hajlandó terrortámadást elkövetni. 

A Levantei Iszlám Állam (ISIS) fogaskerekei lassan, de annál biztosabban lendülnek mozgásba. (a szerk.)


Szaúdi Király: A terroristák már a jövő hónapban Európába érhetnek



Az Agence France Presse jelentése szerint Abdullah szaúdi király kijelentette, hogy amennyiben a nyugati országok nem lépnek fel kellő hatékonysággal az ISIS terrorszervezet ellen Szíriában és Irakban, a nyugati országok saját határaikon belül kell szembenézzenek a fenyegetéssel.

"Ha figyelmen kívül hagyják, egy hónapon belül Európát, egy másik hónapban pedig Amerika partjait is elérik." 

A szaúdi uralkodó az újonnan kinevezett nagykövetek beiktatási ceremóniáján kijelentette, hogy "a terrorizmus nem ismer határokat, és ez a fenyegetés számos országot elérhet, a Közel-Kelet térségén kívül is."

A szaúdi uralkodónak azonban egy másik mondata árulkodik arról, hogy a mondandó nem egészen azt jelenti, mint aminek első hallásra tűnik. 

"Közvetítsétek ezt az üzenetet vezetőiteknek: megfelelő körültekintéssel harcoljatok a terrorizmus ellen". 

A nagykövetek egy nappal az után kapták meg ezt az üzenetet, hogy a nyugati sajtó szerint ISIS terror sejteket fedeztek fel Mexikó északi peremvidékén, melyek az Egyesült Államok elleni támadásra készülnek.

A szaúdi király mondatai sokkal inkább fenyegetést jelentenek a nyugati országokra nézve, mint jó tanácsot: a "kellő körültekintés" egyértelműen azt jelenti, hogy miközben a terrorizmus elleni harcra hivatkozva katonai műveleteket hajtanak végre a kérdéses területen, még véletlenül se cselekedjenek Szaúd-Arábia érdekei ellen. Ellenkező esetben a terrorista fenyegetés Európát, majd az Egyesült Államokat is elérheti, akár már a következő hónapban. Vajon van-e közvetlen összefüggés a szaúdi király "figyelmeztetései", és Európában a terrorellenes készültség fokozása (akár a budapest vegyvédemi riasztórendszer beiktatása) közt?

Korábban a szaúdi nemzetbiztonsági tanács vezetője azzal próbálta megzsarolni Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy vonja meg támogatását a szíriai kormánytól, és cserébe "elintézi, hogy terroristák ne hajtsanak végre merényleteket" a Szocsiban rendezett téli olimpián. A 2013 augusztusi eset is mutatja, hogy a szaúdi uralkodócsalád közvetlen irányít a világban működő számos terrorszervezetet.

felhasznált forrás: hidfo.hu
Szaúdi Király: A terroristák már a jövő hónapban Európába érhetnek Reviewed by envagyokapeterproba on 0:30 Rating: 5
Kontrollblog © Minden jog fenntartva!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Üzemeltető: Blogger.