Top Ad unit 728 × 90

randomposts

Julia Timosenko atomfegyverrel írtaná ki az oroszokat - Videó

Lehallgatott telefonbeszélgetés, ahol Nesztor Sufrics volt ukrán miniszter és Julija Timosenko politikusnő folytat beszélgetést a kialakult helyzetről. A felvétel önmagáért beszél:

Julia Timosenko: -"Remélem, hogy minden kapcsolatomat be tudom majd vetni..... Minden eszközt kihasználva fellázítom az egész világot, hogy még egy felperzselt földdarab se maradjon Oroszországban."


Nestor Shufrych: -"Ebben a lehető legjobb szövetségesed vagyok. ma délelőtt frakcióvezetőkkel volt megbeszélésünk, utána beszéltem Viktorral. Azt kérdezte, mit csináljunk a 8 millió orosszal, akik Ukrajnában maradtak ? Számkivetettek!"

Julia Timosenko: -"Atomfegyverrel kell őket kiirtani!"

Nestor Shufrych: -"Nem tudok most ezzel szembeszállni, mivel az, ami történt teljes mértékben elfogadhatatlan."



Hírösszefoglaló:

Interfax: Igor Tyenjuh, az ukrán HM illetékesének nyilatkozata: "Volt egy tanácskozás, amin határozatot hoztunk egyes alakulatok Krímből való kivonásáról, elsősorban a katonák családjainak evakuálásáról. A közeljövőben meghozzuk a konkrét döntéseket is."

Már ha lesz kit, mit kivonni...ITAR-TASSZ: Szombati, márc. 22-i állás szerint a Krími Köztársaság területén állomásozó ukrán hadseregnek már 189 alegysége és intézménye felett orosz állami zászló lobog. Az összes helyen ugyanaz történt: a felsorakozott személyi állomány ünnepélyes keretek közt végrehajtotta az orosz állami zászló felvonását. (egy nappal korábban, márc. 21-én még "csak" 72 egység átállásáról tudósított az orosz HM...a ford.)

Az orosz Honvédelmi Minisztérium közleménye:  A Krímben állomásozó 18.000 ukrán katona közül nem egész 2.000 nyilvánította ki akaratát, hogy el akarja hagyni a félszigetet. A közlemény a márc. 21-i állapotot tükrözi.
Vasárnapra virradó éjjel az ukrán HM két bázisának megszállásáról adott ki közleményt.   Az egyik - a "204., Alekszandr Pokriskin nevét viselő  Szevasztopoli taktikai  légidandár" Belbekben levő bázisának elfoglalásáról szól. Ez széleskörű nemzetközi médianyilvánosságot kapott, videófelvétel is készült róla. A másikról -az ukrán hadsereg A1100-as, Novofedorovkában levő bázisáról már csak alig pár szó esett. S hogy miért? Álljon itt az ukrán hivatalos közlemény:

"Reggel az alakulat parancsnoksága ultimátumot kapott - vagy megadják magukat, vagy várhatják az ostromot. Ezután az objektum kapujához egy-egy teherató és mikrobusz érkezett, agresszív érzületű egyéneket hoztak. Az alegységre támadók első soraiban szokás szerint agresszívan viselkedő nők nyomultak, őket egyenruhás férfiak követték. Az újságírókat kitiltották a körzetből. Azok az orosz katonák, akik napokkal előbb azért érkeztek az objektumba, hogy megvédjék a provokációktól, tétlenül szemlélték az eseményeket. Az ukrán legénység füstjelzőket dobált a behatolók felé.Egy órás ostrom után az ukrán katonák tárgyalásokat kezdtek a támadókkal, fegyvereiket leadták a fegyverszobába, ezután az alakulótérre vonultak, elénekelték az ukrán himnuszt és elhagyták az objektumot."-szól a közlemény.


Hm...Egy teherautónyi és egy mikrobusznyi -50-60? fő- nagyszájú nő és egyenruhás férfi megostromol és elfoglal egy katonai bázist? A közlemény nem említi, hogy bármilyen kényszerítő eszköz lett volna a támadóknál. A "védők", bár március 18. óta engedélyük van arra, hogy önvédelmi célra fegyvert használjanak, egy riasztó lövést sem adtak le, ehelyett füstjelzőkkel "védekeztek".  Egy óra ebből is elég volt, "megadták" magukat...Egyébként tudomásom szerint egyetlen figyelmeztető lövést sem adtak le a "védekező" ukránok a Krímben...

Ukrajna egyetlen, "Zaporozsje" nevű tengeralattjárója is felvonta az orosz lobogót. Az orosz haditengerészetben szolgálatot nem vállaló parancsnok a legénység egy részének kíséretében elhagyta a hajót.
                                                                                                                                
Interfax.ru: Mától, hétfőtől hivatalosan megkezdődött a rubel bevezetése Oroszország Krími Szövetségi Körzetében. Jelenleg a rubel és az az ukrán griveny egyaránt érvényes fizetőeszköz, a pénzintézetek is eme kettős rendszerben működnek. Fokozatos átmenetet ígérnek, az ukrán fizetőeszközt idővel teljesen felváltja az orosz. A fizetéseket és nyugdíjakat már rubelben folyósítják.

Kríminform: Rusztam Temirgaliev, a Krími Köztársaság első miniszterelnök-helyettese bejelentette: "Az "Ukrenergo" ukrán áramszolgáltató vállalat felére csökkentette a Krímbe küldött áram mennyiségét." Jelenleg 30%-os Krímben az áramhiány - a vészhelyzetekre kidolgozott tervek szerint kapcsolja le a hálózatról a "Krímszkiji Energoszisztyemi" a nagyfogyasztókat. Oroszország Szocsiból Krímbe szállította azokat a generátorokat, amik a központi áramellátás teljes kiesése esetén is biztosítani tudták volna a téli olimpia zavartalan lebonyolítását.

A rendkívül leromlott krími gazdaság fellendítése érdekében az orosz állami hajóépítési megrendelések egy részét átirányították a helyi üzemekbe.

Végezetül egy "csemege": Alaszka lakói 6.198 aláírásos petíciót küldtek a Fehér Háznak. Ebben azt követelik, hogy az állam váljon le az USA-ról és csatlakozzon Oroszorsághoz. A hír közlője szerint az idő alatt, amíg a hírt leírta, 15-tel nőtt az aláírók száma... (miután utánanéztem, hogy igaz-e majdnem leestem a székről a röhögéstől. Esetleg gyűjthetnének ismét Esmeralda szemműtétjére is...- Kontrollblogadmin)
Julia Timosenko atomfegyverrel írtaná ki az oroszokat - Videó Reviewed by envagyokapeterproba on 1:50 Rating: 5
Kontrollblog © Minden jog fenntartva!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Üzemeltető: Blogger.