Top Ad unit 728 × 90

randomposts

Lehallgató központ Budapesten - Világméretű botrány van kialakulóban

A Wikileaks kiszivárogtató portálon nemrégiben egy illusztráció látott napvilágot az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) lehallgató-átjátszó központjainak helyszíneiről, amin nem meglepő módon Budapest is szerepel. Az NSA és a CIA elektronikus lehallgatásra szakosodott közös egysége, a Special Collection Service (SCS) lehallgató-átjátszó központjainak térképét és a többi anyagot a kiszivárogtató portál Edward Snowdentől származó információk alapján tette közzé. Állítólag 35 vezető politikust figyeltek meg hasonló módszerekkel, ami olyan botránylavinát indíthat meg aminek biztosan nem lehet látni a végét. Biztonságpolitikai szakértők szerint A Snowden által megszerzett adatok kb. tíz százaléka került nyilvánosságra. Ebből kifolyólag olyan meglepetésekre is számíthatunk a közeljövőben amire a világ nem készült fel.


A térkép



A térképen Moszkva, Párizs, Peking, Berlin és több tucat más nagyváros szerepel. Az anyagot, amelyet a Cryptome amerikai internetes szakportál is közzétett, eredetileg a Der Spiegel új kiadásában is meg akarták jelentetni, végül azonban cenzúrázott változatban jelent meg, abból a városok több mint felét törölték... (Budapest rajta maradt)

 A térképen belül piros színnel jelölik azokat a területeket, ahol aktív megfigyelést folytatnak. A zöld színnel jelzett városokban kizárólag műszaki eszközökkel végzik a megfigyelést. A szürke szín úgynevezett "alvó központokat" jelez. A fennmaradó hetvennégy városban - így Moszkvában, Párizsban, Berlinben, Rómában, Madridban, Havannában,Brazíliavárosban, Sanghajban, Kuvaitban, Bagdadban, Mexikóvárosban, Tbilisziben, Kijevben, Kínában (ott négy ilyen város is van), Hongkongban és Budapesten "kihelyezett személyzet" (staffed location) működik a bemutatott képanyag szerint. Az SCS személyzete különleges, a mobiltelefon-hálózatról, a wifi-ről és a műholdas összeköttetésekről érkező jelek elfogására alkalmas berendezésekkel dolgozik. Mivel a CIA és az NSA ügynökei a diplomáciai épületek mélyén dolgoznak így munkájuk zavartalan, annak ellenére, hogy a nagykövetségek ilyen irányú lehallgatása törvénybe ütközik. 


Einstein/Castanet - avagy mivel mit és hogyan



Íme a szerkezet amivel a megfigyelést végzik. A prezentáció szerint az Einstein-Castanet kódnevű jelelfogó berendezések a nagykövetségek felső emeletén vagy a tetőn helyezkednek el, ahol polgári célú antennáknak álcázzák őket. Az SCS rendszer nemcsak a levegőben továbbított adatok elfogására alkalmas, hanem segítségével konkrét személyeket is meg lehet figyelni.

A gazdasági válság a külpolitikai szférát is negatívan befolyásolta az utóbbi időben. Az információ eddig is rendkívül sokat számított, de képzeljük csak el, hogy mostanság milyen előnyökhöz juttathatja a megszerzőit a gazdasági és geopolitikai frontok terén. Az információ megszerzésének képességét jelentős mértékben befolyásolja, hogy a világ internetforgalmának 80%-a, a távolsági hívások egyharmada az USA-n keresztül megy végbe.

Az Egyesült Államok elnöke rendkívül nehéz helyzetben van mivel ha beismeri, hogy tudott a lehallgatásokról az egyértelmű negatív következmény a számára, viszont ha nem (most épp ezt teszi) az felveti azt a kérdést, hogy hogyan működhet és hajthat végre hasonló akciókat egy ilyen szervezet az elnök tudomása nélkül? Mindenesetre egészen bizonyos, hogy tudott erről a tevékenységről és a német vezetőség is így foglalt állást a Merkel-üggyel kapcsolatban. Másnap a német belügyminiszter bejelentette, hogy ha beigazolódik a lehallgatás ténye, akkor az illetékes amerikai diplomatákat kiutasítják Németországból. Közben a német lehallgatásokról kiderült, hogy jelentős részben nem az USA hallgatta le őket, hanem a britek. Világméretű botrány van kialakulóban.


Lehallgató központ Budapesten - Világméretű botrány van kialakulóban Reviewed by envagyokapeterproba on 4:08 Rating: 5
Kontrollblog © Minden jog fenntartva!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Üzemeltető: Blogger.