Top Ad unit 728 × 90

randomposts

Altatók az ember ellen

A szorongáscsökkentők és altatók, mint megannyi emberi vívmány, az ember ellen fordult. Milliók és milliók szedik ezeket a szereket problémáik megoldása helyett. Ezek a problémák gyakran megoldhatóak lennének pszichoterápiával, szociális segítséggel. A gond azonban az, hogy a gyógyszeripar által szponzorált pszichiátria gyakorlatilag kiszorította az egészségügyből a pszichoterápiát (TB alapon szinte már nem is érhető el), megnövelve ezzel hatalmát és nem utolsó sorban a gyógyszerforgalmat. A szorongáscsökkentők és nyugtatók semmit nem gyógyítanak meg, csupán kitolják – sokszor örökre – a valódi problémák megoldását, ami a problémák eszkalálódását, krónikussá válását eredményezik, és a gyógyszerfüggés és a mellékhatások kialakulásával újabb, gyakran leküzdhetetlen problémák alakulnak ki.


Hétköznapi statisztika



Becslések szerint Németországban mintegy 1,5 millió ember gyógyszerfüggő, nagy többségük receptköteles gyógyszereket szed. Minden hatodik felnőtt közérzetének javítása érdekében legalább heti egy alkalommal gyógyszert szed. Míg a franciáknál minden negyedik polgár szed rendszeresen antidepresszánst, nyugtató és pszichotikus gyógyszert. A gyógyszerek közül az egyik legismertebb a Xanax- nak néztünk utána…

XANAX -> hatóanyag Alprazolam
ÖSSZETEVŐK: MANNIT, POVIDON, IZOPROPIL ALKOHOL, KROSZPOVIDON, NEOTAM, KOLLOID SZILÍCIUM-DIOXID, MAGNÉZIUM-SZTEARÁT, GLICERIN-BEHENÁT, TALKUM, GRÉPFRÚT AROMA.
AZ OGYI HONLAPJÁN EZT MEG LEHET TALÁLNI
(HTTP://WWW.OGYI.HU/KISEROIRAT/PH/PH_0000074563.PDF)

Most nézzük meg mit is takarnak ezek a nevek:
MANNIT:
(MANNITOLUM, E421, C6H8(OH)6.)
VIRÁGOS KŐRISBŐL MÁS NÉVEN MANNAKŐRIS (FRAXINUS ORNUS) MANNA->MANNIT
AZ AGYBAN KIALAKULT NAGY NYOMÁS CSÖKKENTÉSÉRE, VAZODILATTÁTORKÉNT, ÉS A VÍZ + NA+ MENNYISÉGÉNEK CSÖKKENTÉSÉRE ALKALMAZZÁK
ÉLELMISZEREKBEN ELSŐSORBAN ALACSONY ENERGIATARTALMÚ ÉDESÍTŐSZERKÉNT, VALAMINT CSOMÓSODÁST GÁTLÓ ANYAGKÉNT ALKALMAZZÁK .

povidon:
(C6NH9N+2NNO, BETADINE)
JÓD -> FERTŐTLENÍTÉS

kroszpovidon:
(TÉRHÁLÓSÍTOTT POLIVINIL-PIRROLIDON, POLYPLASDONE XL, KOLLIDON CL, PVP, (C 6 H 9 NO) N)
ACETILÉN-SZÁRMAZÉK, N-VINIL-2-PIRROLIDONBÓL (NVP) ÁLLÍTJÁK ELŐ, A JÓD (POVIDON) RESERVOÁRKÉNT (SZÉTESÉST GÁTLÓ, KÖTŐANYAG)

izopropil alkohol:
(2-PROPANOL, IZOPROPANOL, IZOPROPIL-ALKOHOL, IZO-PROPILALKOHOL, C3H8O)
AZ IZOPROPIL-ALKOHOLT PROPILÉNBŐL ÁLLÍTJÁK ELŐ VÍZADDÍCIÓVAL. A PROPILÉN A KŐOLAJ KRAKKOLÁSAKOR ( KŐOLAJ VAGY A FÖLDGÁZ HŐBONTÁSÁVAL) KELETKEZŐ KRAKKGÁZOK KÖZÖTT TALÁLHATÓ. PROPILÉNBŐL GYÁRTJÁK A POLIPROPILÉNT, EGY ELTERJEDT MŰANYAGOT. A MÁJBAN ACETONNÁ ALAKUL ÁT. ELFOGYASZTVA, BŐRÖN ÁT FELSZÍVÓDVA, BELÉLEGEZVE IS MÉRGEZÉST OKOZHAT.

neotam : (E961)
Mesterséges édesítőszer, magyarul aszpartám!

Lejjebb erről még ejtünk pár szót…
KOLLOID:
(RÉSZECSKEMÉRET) SZILÍCIUM-DIOXID (ACIDUM SILICICUM COLLOIDALE HYDROPHYLUM AEROSIL, SIO2)
KOVA, KOVASAV, LEGGYAKORIBB ÁSVÁNYA A KVARC
MAGNÉZIUM-SZTEARÁT (C36H70MGO4)
ELŐÁLLÍTÁSA SORÁN ÁLTALÁBAN ÁLLATI EREDETŰ (BÁRÁNYBÓL, SERTÉSBŐL SZÁRMAZÓ) SZTEARINSAVAT HASZNÁLNAK. SÍKOSÍTÓ TULAJDONSÁG -> PRÉSELÉSKOR A MAGNÉZIUM-SZTEARÁTMEGAKADÁLYOZZA,HOGY A TABLETTA ALKOTÓELEMEI A PRÉS ALKATRÉSZEIHEZ TAPADJANAK.

glicerin-behenát:

(E422)
emulgáló szer -> zsír. Élelmiszerekben zsírsavak helyettesítésére is alkalmazzák
Behén sav (dokozánsav) -> Ben-olaj fa ( Moringa oleifera )

talkum:

(talk, talkum, szteatit, zsírkő, Mg3(Si4O10(OH)2), E553b)
gyógyszerkészítményekben töltőanyagként

Aszpartam :
AZ ASZPARTÁM MÉRGEZÉS A NYOLCVANAS ÉVEK ÓTA JÓL ŐRZÖTT TITOK. SZÁMOS KUTATÁS ÉS A TAPASZTALATOK EGYÉRTELMŰEN KIMUTATTÁK MÉRGEZŐ ÉS BETEGSÉGEKET ELŐIDÉZŐ HATÁSÁT. AZ ASPARTAM EGY VESZÉLYES ADALÉKANYAG, AMI A TESTBE KERÜLVE RÁKKELTŐ ANYAGOKRA BOMLIK, ÉS AMIT ODABENT MŰVEL MODERNKORI HORRORNAK IS ELMEGY.


Az aszpartám hatásai – Miket okozhat az aszpartám fogyasztása?



A 90-es években kezdődött, hogy emberek megmagyarázhatatlan betegségekkel, tünetekkel fordultak orvoshoz, a tudomány pedig széttárta karját: nem tudtak rájönni, mi okozza a bajt. Az aszpartám mellékhatásai lehetnek fokozatosak vagy azonnali reakciók is. Dr. Lendon Smith amerikai orvos szerint rendkívül sok ember szenved az aspartam káros mellékhatásaitól, de fogalmuk sincs, hogy a gyógyszerek, a különböző kezelések és gyógynövények miért nem enyhítik a tüneteiket.

Több mint 90 mellékhatást tulajdonítanak az aszpartám fogyasztásának. Hihetetlennek tűnik, nem? Pedig nagyon is igaz! (Az aszpartám a vérbe kerülve lebomlik, és így képes keresztülutazni az egész testen, és bármilyen szövetbe lerakódni. A ciklamáttal vagy a szacharinnal ellentétben, szervezetünk az aszpartámot megemészti.)

Az FDA-hoz mindössze néhány év alatt több mint tízezer NutraSweettel kapcsolatos panaszbejelentés érkezett, amely az összes beérkező panasz 80 százalékát tette ki! Ennek ellenére az Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrző Hivatal semmit sem tett annak érdekében, hogy tájékoztassa a közönséget, akik egyértelműnek gondolják, hogy ha egy termék agyon van reklámozva, az csakis egészséges lehet.
Az aszpartám-ellenesek elnöke szerint:
“Az aszpartám az egyetlen olyan génmanipulált termék, amelyről tényleges bizonyítékaink, világos nyilvántartásaink és esettörténeteink vannak, melyek azt bizonyítják, hogy tömegbetegségeket és halált okozhat.”

Az aszpartám néhány mellékhatása: látászavarok, szemfájdalom, fülcsengés, hallásgyengülés, epilepsziás görcsök, migrénes fejfájás, egyensúlyzavarok, memóriavesztés, állandó álmosság, végtagzsibbadás, részleges bénulás, remegés, depresszió, ingerlékenység, agresszió, álmatlanság, fóbiák, szapora szívverés, légzési nehézségek, hányinger, hasmenés, véres széklet, hasfájás, nyelési fájdalom, bőrviszketés, kiütések, asztma, herpesz, tályog, menstruációs zavarok, a haj elvékonyodása, hajhullás, hirtelen súlyvesztés, fokozatos súlygyarapodás, fájdalmas vizelés, túlzott szomjúság, bedagadt lábak, visszafordíthatatlan agykárosodás, születési rendellenességek, gyomorfekély, izületi fájdalmak.

Azt kéne megérteni mindenkinek, hogy a természetes, gyógyhatású növényeket gyúrják össze egy csomó káros anyaggal, mielőtt valaki arra gondolna, milyen csodálatos is az orvoslás. Ez a gyógyszeripar jó nagy átverése...

forrás: tudnodkell.info
Altatók az ember ellen Reviewed by envagyokapeterproba on 5:33 Rating: 5
Kontrollblog © Minden jog fenntartva!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Üzemeltető: Blogger.