Top Ad unit 728 × 90

randomposts

Néhány értékes gondolat Noam Chomsky-tól

"Ha nem hiszünk az emberi önkifejeződés szabadságában, akkor elutasítjuk azt, abszolút nem hiszünk benne."

"Minden, a tömegkultúra, a propaganda eszközei nyomást gyakorolnak ránk. Azt az érzést sugallják az embereknek, hogy tehetetlenek, szerepük  csupán arra korlátozódik, hogy szentesítsék vezetőik döntését és fogyasszanak."


"Ha valaki fel tudja erősíteni a narkotikumok, bűncselekmények, az anyagi jólét megőrzése, az emigránsok és külföldiek iránt érzett félelmet, az sokkal hatásosabban tudja irányítani a többi embert."

"Az USA egyoldalú ország, csak hivatalos oldala van. A hivatalos oldalnak két frakciója van, ezeket demokratának, illetve republikánusnak nevezik. Néhány apróságban különböznek, de ugyanazt a politikát formálgatják. Én személy szerint ellenzem ezt. Ugyanúgy, mint lakosságunk nagy része."

"Mindenki aggódik: megállítható e a terrorizmus. Nos, megállításának van egy rendkívül egyszerű módja: ne vegyünk benne részt."

"Vagy ismételgeted a mindenki által szajkózott elveket, vagy mondasz valami valóságosat is. Utóbbi esetben számolj azzal, hogy marslakónak néznek."

"Bármelyik diktátor megirigyelheti az USA multimédiájának egyoldalúságát és szolgalelkűségét."

"A Biblia a világ feletti uralom megszerzése eszméjét legjobban propagáló könyve a történelemnek."

"Kormányzati választásokon való részvételünkkor egy darabig az illúziók világában élhetünk."

"A demokrácia propagálása a totalitárius rendszerhez vezető autósztráda."

"Ha léteznének a földi életet nyomon követő marslakók, minden bizonnyal csodálkoznának azon, hogy az emberi faj nem halt még ki."

"Gyakran gondolok arra, hogyha valami miatt létrejönne egy racionális fasiszta diktatúra, az az Államok kormányzatának gyakorlatát venné át."

"Az erőszak alkalmazása ellen mindig bőven vannak érvek, mellette szinte soha."

"Ha nem tetszik valami, amit valaki állít, vitatkozz vele!"

"Amennyiben Ön heti 50 órát dolgozik egy gyárban, nincs ideje arra, hogy elolvasson naponta tíz újságot, s kutakodjon a pont nem titkosított állami archívumokban. Ellenben az Önhöz hasonló embereknek lehetőségük van arra, hogy a lehető legalaposabban megismerjék azokat a módszereket, amikkel a világot működtetik, hiszen napi kapcsolatban vannak azokkal."

"Amennyiben ma is alkalmaznák a nürnbergi törvényeket, valamennyi háború utáni amerikai elnököt felakasztották volna."

"A társadalomnak nem kell tudnia, hogy hol a hatalmat irányító erő, miként formálja a politikát, s hogy milyen céllal teszi azt. Az erőnek az a legjobb, ha az emberek utálják egymást, és félnek egymástól."

köszönet a fordításért Aleksz-nak!
Néhány értékes gondolat Noam Chomsky-tól Reviewed by envagyokapeterproba on 2:16 Rating: 5
Kontrollblog © Minden jog fenntartva!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Üzemeltető: Blogger.